Glace végane café-noix de coco, brownie et coulis au chocolat noir

4.4 5 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 30 min
9 portions

Składniki

La veille
  • 250 g de noix de cajou
  • 400 g de lait de coco
  • 100 g de cassonade
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 4 c. à café de café instantané
  • 2 pincées de sel
Le jour même
  • 15 g de café en grains
  • 80 g d'huile de noix de coco
  • 70 g de boisson végétale au soja ou à l'amande, par ex.
  • 80 g de cassonade
  • 80 g d'eau
  • 2 c. à soupe de graines de lin moulues, mélangées à 6 c. à soupe d'eau
  • ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 200 g de chocolat noir 70% de cacao vegan, en morceaux
  • 80 g de farine sans gluten
  • ½ c. à café de bicarbonate de sodium

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 93.5 mg
Białko 10.1 g
Kalorie 2566.8 kJ / 613.5 kcal
Tłuszcz 40.5 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 22.9 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...