Glace végane café-noix de coco, brownie et coulis au chocolat noir

4.8 4 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 30 min
9 portions

Składniki

La veille
  • de noix de cajou
    250 g
  • de lait de coco
    400 g
  • de cassonade
    100 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • de café instantané
    4 c. à café
  • de sel
    2 pincées
Le jour même
  • de café en grains
    15 g
  • d'huile de noix de coco
    80 g
  • de boisson végétale au soja ou à l'amande, par ex.
    70 g
  • de cassonade
    80 g
  • d'eau
    80 g
  • de graines de lin moulues, mélangées à 6 c. à soupe d'eau
    2 c. à soupe
  • d'extrait naturel de vanille
    ½ c. à café
  • de chocolat noir 70% de cacao vegan, en morceaux
    200 g
  • de farine sans gluten
    80 g
  • de bicarbonate de sodium
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 613.5 kcal / 2566.8 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 40.5 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 22.9 g
Sód 93.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...