Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de noix (en réserver une dizaine)
- 5 œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 50 g de café noir
- 100 g de fécule de maïs
- 1 pincée de sel
- beurre, pour le moule
- 150 g de sucre glace
- 2 c. à soupe d'extrait naturel de café
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3104 kJ / 742 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5min
Gâteau aux fruits
55 min
Couronne à la pomme et au citron
50min
Cake au citron vert
1 Std.
Brioche à la crème de whisky
3 Std. 35 Min
Chiffon cake à l'orange
1 Std. 15 Min
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Cake weekend épicé à l'orange
55 min
Cake pistache et fleur d'oranger
1 Std.
Cake orange-pavot
1 Std.
Cake aux miel, chocolat et amandes
1 Std. 10 Min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 min