Gâteau au topinambour et glaçage à la châtaigne

Gâteau au topinambour et glaçage à la châtaigne

4.9 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 parts

Składniki

  • 200 g de topinambours en morceaux
  • 240 g de farine de blé
  • 20 g d'amandes en poudre
  • 1 ½ c. à café rase de levure chimique
  • 1 pincée de sel
  • 3 œufs
  • 80 g de sucre de canne
  • 170 g d'huile de tournesol
  • 2 c. à café d'extrait de vanille
  • 20 g de beurre mou, et un peu pour le moule
  • 200 g de crème de marrons
  • 125 g de fromage à tartiner (cream cheese), à température ambiante
  • 5 biscuits speculoos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 13 g
Kalorie 3192 kJ / 763 kcal
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...