![Baguette au sarrasin Baguette au sarrasin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c76a878d5bc64fefac3d33e820e21bf4/Derivates/fdde08894d76d4d329fe3dde237dd7f1479abd06.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 100 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 3 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 150 g de farine de sarrasin
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2738 kJ / 645 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain aux céréales, abricots et figues
2 Std. 15 Min
Pain complet
16h
Pain de seigle
4h 10 min
Baguette tradition
15h 25min
Yaourt végétal au lait d'amande
12h 15min
Bagel sucré chocolat blanc et amandes
4h 10 min
Pain moulé aux graines
3h 50min
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Petits pains de seigle
12j
Petits pains aux noix
4h 30min
Pain express au sésame
1 Std. 15 Min
Pain d'épeautre aux graines
6 godz. 10 min