Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 100 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 3 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 150 g de farine de sarrasin
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2738 kJ / 645 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Petits pains aux noix
4h 30min
Pain au sarrasin et aux graines
2h 35min
Baguette tradition
15h 25min
Pain moulé aux graines
3h 50min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10 min
Pain à la patate douce
5 Std. 25 Min
Pain au levain
17óra
Pain complet
16hod.
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Miche de petit épeautre
3 Std. 35 Min