Urządzenia i Akcesoria
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
25 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
35 g mąki pszennej
-
15 g płatków owsianych
-
60 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
125 g cukru
-
3 szczypty soli
-
300 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g owoców jagodowych, świeżych
-
10 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
330 g mleka
-
2 jajka
-
3 łyżki skrobi kukurydzianej3 łyżki skrobi ziemniaczanej
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
185.3 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
2552.5 kJ /
610.1 kcal
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
16.2 g
Węglowodany
81.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 min
Babka kawowa z Varomy z solonym sosem karmelowym
2 godz. 10 min
Zapiekanka z mięsem mielonym i brokułem (z osłoną noża miksującego)
50 min
Sos pomidorowy; Sos śmietanowy z boczkiem (do makaronu)
30 min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Ryż na mleku; Karmelizowane jabłka z cynamonem
40 min
Lasagne bolońska
1 godz. 45 min
Ragout z jagnięciny i warzyw z kuskusem; Budyń waniliowy
1 godz. 15 min
Gorąca czekolada z przyprawami korzennymi
10 min
Gorąca czekolada z wanilią
15 min