Urządzenia i Akcesoria
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
25 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
35 g mąki pszennej
-
15 g płatków owsianych
-
60 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
125 g cukru
-
3 szczypty soli
-
300 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g owoców jagodowych, świeżych
-
10 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
330 g mleka
-
2 jajka
-
3 łyżki skrobi kukurydzianej3 łyżki skrobi ziemniaczanej
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
185.3 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
2552.5 kJ /
610.1 kcal
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
16.2 g
Węglowodany
81.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem z ziemniaków XXL
55 min
Rolada z mięsa mielonego ze szpinakiem i ziemniakami; Tarta z kremem i owocami jagodowymi
1 godz. 20 min
Zupa tex-mex z kurczakiem; Warzywne tortille; Smoothie ananasowo-ogórkowe
45 min
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
1 godz. 50 min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1 godz. 15 min
Ciasto marchewkowe z Varomy z kremem cytrynowym (lemon curd)
1 godz. 15 min
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25 min
Sos pomidorowy; Sos śmietanowy z boczkiem (do makaronu)
30 min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 godz. 25 min
Gorąca czekolada z wanilią
15 min