Wersje kompatybilne
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 35 g mąki pszennej
- 15 g płatków owsianych
- 60 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 125 g cukru
- 3 szczypty soli
-
300
g owoców jagodowych, świeżych
lub 300 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych -
10
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 10 g cukru wanilinowego - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 330 g mleka
- 2 jajka
-
3
łyżki skrobi ziemniaczanej
lub 3 łyżki skrobi kukurydzianej - 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki (patrz wariant)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2552.5 kJ / 610.1 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 81.3 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.2 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 185.3 mg
Alternatywne przepisy
Dwukolorowy koktajl z owocami leśnymi
10 Min
Wegańskie lody bananowe z 3 składników
5 Min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1 Std. 15 Min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Mini Paris-Brest
10hod. 40min
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
3h 30min
Pampuchy z czekoladą, sos śliwkowy i zabajone
1 Std.
Waniliowe półkule w czekoladzie z sosem karmelowym
6h 45min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 Min
Czekoladowa kawa mrożona
10 Min
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5 Min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1u. 10min