
Wersje kompatybilne
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 35 g mąki pszennej
- 15 g płatków owsianych
- 60 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
- 125 g cukru
- 3 szczypty soli
-
300
g owoców jagodowych, świeżych
lub 300 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych uprzednio rozmrożonych -
10
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 10 g cukru wanilinowego - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 330 g mleka
- 2 jajka
-
3
łyżki skrobi ziemniaczanej
lub 3 łyżki skrobi kukurydzianej - 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wariant)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 610.1 kcal / 2552.5 kJ
- Białko
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Węglowodany
- 81.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.2 g
- Sód
- 185.3 mg