
Urządzenia i Akcesoria
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
mąki pszennej pełnoziarnistej25 g
-
mąki pszennej35 g
-
płatków owsianych15 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki60 g
-
cukru125 g
-
soli3 szczypty
-
owoców jagodowych, świeżych300 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
mleka330 g
-
jajka2
-
skrobi ziemniaczanej3 łyżki
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wariant)100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
610.1 kcal /
2552.5 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
28.2 g
Węglowodany
81.3 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
16.2 g
Sód
185.3 mg