Ensalada de tomate con ventresca

Ensalada de tomate con ventresca

4.9 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • 150 g de cebolla roja
  • 120 g de aceite de oliva virgen extra
  • 20 g de mostaza a la antigua
  • 30 g de vinagre
  • 30 g de miel
  • 1 cucharadita de orégano seco
  • 1 cucharadita de tomillo seco
  • 1 ¼ cucharaditas de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 800 g de tomates variados (Raf, Corazón de buey, Negro, etc.)
  • 240 g de ventresca de atún en conserva (escurrida)
  • 125 g de tomates cherry en mitades
  • 1 ramita de albahaca fresca (solo las hojas)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 549.5 mg
Białko 11.8 g
Kalorie 1188 kJ / 284 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 14.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...