Judías blancas con patatas al aroma de romero con salsa de tomate

Judías blancas con patatas al aroma de romero con salsa de tomate

2.0 38 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 raciones

Składniki

  • de agua
    500 g
  • de patata en trozos de 2 cm
    300 g
  • de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
    5 ramitas
  • de tomate troceado en conserva
    400 g
  • de tomate concentrado
    20 g
  • de aceite de oliva
    20 g
  • de romero fresco (solo las hojas)
    1 ramita
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta molida
    2 pellizcos
  • pastilla de caldo de verduras desmenuzada
    ½
  • de judías blancas cocidas (en conserva) escurridas y aclaradas
    150 g
  • de vino blanco para cocinar
    100 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 425 kcal / 1778 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 6.1 g
Węglowodany 81.3 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 650 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...