Urządzenia i Akcesoria
Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 porcji
Składniki
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
4 tortille pszenne
-
olej ilość do posmarowania tortilli
-
1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki czosnku, mielonego
-
20 g kolendry, świeżej tylko liście
-
80 g pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
½ łyżeczki octu jabłkowego
-
230 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej, opłukanej
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
180 g sosu salsa z chili
-
30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
2 łyżki jogurtu typu greckiego (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
453.9 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
882.7 kJ /
211 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
20.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LOW FAT
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 min
Nachos z tortilli i sos mango-chili
40 min
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1 godz.
Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą
30 min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 min
Nachos z chili i serem
45 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Guacamole
15 min
Tortille z wołowiną
1 godz.
Sycylijska caponata
30 min
Tacos z szarpanym kurczakiem al pastor
45 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min