Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla

Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla

4.2 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 porcji

Składniki

  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 tortille pszenne
  • olej ilość do posmarowania tortilli
  • 1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki czosnku, mielonego
  • 20 g kolendry, świeżej tylko liście
  • 80 g pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • ½ łyżeczki octu jabłkowego
  • 230 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej, opłukanej
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 180 g sosu salsa z chili
  • 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 łyżki jogurtu typu greckiego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 211 kcal / 882.7 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 20.8 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 453.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...