Wersje kompatybilne
Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 4 tortille pszenne
- olej, ilość do posmarowania tortilli
- 1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki czosnku, mielonego
- 20 g kolendry, świeżej, tylko liście
- 80 g pomidora, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kostkę
- ½ łyżeczki octu jabłkowego
- 230 g czarnej fasoli, z puszki, odsączonej, opłukanej
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 180 g sosu salsa z chili
- 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 łyżki jogurtu typu greckiego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 5130 kJ / 1221 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 163 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus z groszkiem
10 min
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1 godz.
Koreański sos BBQ
25min
Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą
30 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1hod. 35min
Parathas nadziewane kalafiorem
55min
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
2h
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min
Guacamole
15min