Tiramisu aux abricots et au miel

Tiramisu aux abricots et au miel

4.8 31 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 portions

Składniki

La compotée d'abricots
  • d'abricots frais dénoyautés et coupés en quatre
    400 g
  • de miel
    15 g
  • branche de thym frais effeuillé
    1
Le sirop d'imbibage
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de miel
    10 g
  • d'eau
    140 g
  • branche de thym frais
    1
  • de liqueur d'amande (opcjonalnie) type amaretto
    5 g
La crème
  • œufs extra frais
    4
  • de sucre en poudre
    70 g
  • les graines d'1 gousse de vanille
  • de mascarpone
    400 g
  • de sel
    1 pincée
Le dressage
  • biscuits à la cuillère
    16
  • abricots frais dénoyautés et coupés en morceaux
    2
  • branche de thym frais effeuillé
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 515.9 kcal / 2158.4 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 28.9 g
Węglowodany 54.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Sód 358.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...