Ananas rôtis, glace à la vanille et chantilly

Ananas rôtis, glace à la vanille et chantilly

4.5 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
4 portions

Składniki

La glace vanille (la veille)
  • 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 300 g de lait
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 gousse de vanille
  • 5 jaunes d'œufs
  • 100 g de sucre en poudre
Le jour même
  • 150 g de beurre coupés en morceaux
  • 20 g de rhum
  • 100 g de cassonade
  • 2 gousses de vanille
  • 2 ananas frais coupés en tranches épaisses
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 150 g de mascarpone
  • 30 g de sucre glace maison

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 233.7 mg
Białko 12.3 g
Kalorie 5321.9 kJ / 1272 kcal
Tłuszcz 83.1 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 49.8 g
Węglowodany 125.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...