Wersje kompatybilne
Crème aux chocolat, sarrasin, banane et noisettes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de noisettes entières
- 70 g de graines de sarrasin
- 3 bananes, coupées en morceaux
- 50 g d'eau
- le jus d'un citron jaune
- 6 jaunes d'œufs
- 125 g de sucre en poudre
- 250 g de lait
- 170 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1854.1 kJ / 444.4 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 42.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème à la pâte de speculoos
2u. 40min
Crème dessert au sirop d'érable
20 min
Semoule au coulis de mangue
1h 50 min
Riz au lait de coco
40min
Verrine popcorn sans œufs
1h 30min
Gratin de prunes et crème à la vanille
20 min
Crème dessert aux noisettes
2u. 40min
Crème dessert aux speculoos
6 Std. 20 Min
Crème au chocolat, lait de coco et granola
3h
Crème dessert au lait de noisette et chocolat
1h 20 min
Flan à la noix de coco
1h 15 min
Petits pots de crème à la vanille
1h 35 min