Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g gluten free flour mix (see Tips)
- 1 tbsp gluten free baking powder (see Tips)
- 1 ½ tsp salt
- 110 g water
- 50 g full cream milk
- 2 tbsp olive oil
- gluten free cornflour, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 896.3 kJ / 213.4 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 629 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free pita bread
1h 15 min
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Almond tortillas
1h 30min
Chia and quinoa tortillas with a trio of dips
1h 45 min
Sesame and chia seed loaf
2h 20 min
Gluten free sticky date puddings
1h 5 min
Gluten Free Savoury Pancakes with Seafood
1h
Gluten free tortillas
40 min
Gluten free flour mix
10min
Lemon and caper aioli
15min
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25 min
Flat bread
25 min