Wersje kompatybilne
Gluten free baked bacon and cranberry stuffing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g dried cranberries
- 50 g ruby port
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra for garnishing
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 sprig fresh sage, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 300 g rindless bacon rashers
- 20 g salted butter
- 500 g pork mince
- 50 g lupin flakes
- 1 egg
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 - 2 sprigs fresh rosemary, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 464 kJ / 110.4 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 452.4 mg
Alternatywne przepisy
Cranberry and rosemary chutney
40min
Summer fruits in mulled cider syrup
45min
Salmon, asparagus and potato salad
40min
Chicken velouté meal
40min
Apricot liqueur
1 Std.
Passionfruit and macadamia truffles
3 Std. 30 Min
Rosemary and bacon stuffed onions
1 Std. 50 Min
Gingerbread pavlova stack
5 Std. 30 Min
Baked salmon cheesecake
26h 35min
Sparkling white sangria punch
24u. 30min
Citrus salt
35min
Pineapple and orange glazed ham
2h