Gluten free baked bacon and cranberry stuffing

Gluten free baked bacon and cranberry stuffing

4.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
16 portions

Składniki

  • dried cranberries
    50 g
  • ruby port
    50 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra for garnishing
    3 sprigs
  • fresh thyme leaves only, plus extra for garnishing
    2 sprigs
  • fresh sage leaves only, plus extra for garnishing
    1 sprig
  • brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
    1
  • garlic cloves
    2
  • rindless bacon rashers
    300 g
  • salted butter
    20 g
  • pork mince
    500 g
  • lupin flakes
    50 g
  • egg
    1
  • shelled unsalted pistachio nuts
    30 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fresh rosemary for garnishing
    1 - 2 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 452.4 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 464 kJ / 110.4 kcal
Tłuszcz 5.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...