Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jelly
- 270 g water
- 5 tsp gelatine powder
- 450 g red wine
- 270 g apple juice
- 120 g caster sugar
Sponge
- butter, for greasing
- 220 g raw sugar
- 6 eggs, room temperature
- 2 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp cream of tartar
- 130 g gluten free cornflour
Custard
- 100 g raw sugar
- 40 g gluten free cornflour
- 3 eggs
- 800 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
Assembly
- 150 g blackberry jam
- 50 g flaked almonds, toasted
- 400 g fresh mixed berries
- 500 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2196.3 kJ / 522.9 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 136.9 mg
Alternatywne przepisy
Butter chicken
55 min
L&P cheesecake
4h
Gluten free scones
30min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Spiced cauliflower pilau
20 Min
Steamed quince pudding with spiced syrup
1 Std. 20 Min
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45min
Strawberry champagne cake
3 Std. 10 Min
Rhubarb and strawberry fool
2h 15min
Chocolate raspberry puddings
40min
Gluten free sticky date puddings
1 godz. 5 min
Gluten free sausage rolls
2 Std. 5 Min