Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jelly
- 270 g water
- 5 tsp gelatine powder
- 450 g red wine
- 270 g apple juice
- 120 g caster sugar
Sponge
- butter, for greasing
- 220 g raw sugar
- 6 eggs, room temperature
- 2 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp cream of tartar
- 130 g gluten free cornflour
Custard
- 100 g raw sugar
- 40 g gluten free cornflour
- 3 eggs
- 800 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
Assembly
- 150 g blackberry jam
- 50 g flaked almonds, toasted
- 400 g fresh mixed berries
- 500 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2196.3 kJ / 522.9 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 136.9 mg
Alternatywne przepisy
Pear and peach crumble
50 min
Lemon meringue pie
3 Std.
Butter chicken
55min
Almond milk jellies with fruit coulis
4h 55min
Gluten free Christmas fruit cake
7h 35min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40min
Gluten free rough puff pastry
1u. 15min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2 godz. 10 min
Gluten free shortbread
1h 20 min
Gluten free chicken and leek pies
3h 20 min
Gluten free chicken and pear pie
2 godz. 40 min
Gluten free sticky date puddings
1h 5min