Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Five-spice powder
- 2 tsp Sichuan peppercorns
- 3 star anise
- 2 tsp fennel seeds
- 2 cinnamon quills
- 6 whole cloves
Roast pork belly
- 1 tbsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 1000 - 1500 g boneless pork belly, rind on
- 2 tbsp sea salt flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3668.1 kJ / 873.4 kcal
- Białko
- 75.1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 61.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 3510.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hong shao rou (braised pork belly)
1hod. 15min
Wonton soup
1 Std.
Taiwanese sticky rice
1 godz. 40 min
Pork ribs with black bean sauce
2h
Pork belly with spring onions
1 Std. 10 Min
Miso chicken and rice
1h 30min
Peking-style duck pancakes
8óra 50p
Sweet and sour pork ribs
35 Min
Sweet and sour meatballs with vegetables
50 Min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 Min
Sticky drumettes
2 godz. 45 min
Steamed pork buns (baozi)
2hod. 30min