Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Five-spice powder
- 2 tsp Sichuan peppercorns
- 3 star anise
- 2 tsp fennel seeds
- 2 cinnamon quills
- 6 whole cloves
Roast pork belly
- 1 tbsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 1000 - 1500 g boneless pork belly, rind on
- 2 tbsp sea salt flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3668.1 kJ / 873.4 kcal
- Białko
- 75.1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 61.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 3510.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed pork buns (baozi)
2 godz. 30 min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1h 5min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4h 20min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1h 10min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Twice-cooked pork belly with lentils
5 Std. 30 Min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM5)
4h 20min
Master stock chicken
1h 30min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Hong shao rou (braised pork belly)
1u. 15min
Steamed sticky rice with pork (Rice tube puddings)
2 godz. 30 min