Urządzenia i Akcesoria
Hong Kong-style roast pork belly
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 10 godz.
4 portions
Składniki
Five-spice powder
-
Sichuan peppercorns2 tsp
-
star anise3
-
fennel seeds2 tsp
-
cinnamon quills2
-
whole cloves6
Roast pork belly
-
caster sugar1 tbsp
-
salt2 tsp
-
boneless pork belly, rind on1000 - 1500 g
-
sea salt flakes2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
3510.8 mg
Białko
75.1 g
Kalorie
3668.1 kJ /
873.4 kcal
Tłuszcz
61.8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
22.9 g
Węglowodany
6.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Yum Cha
9 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Może spodoba Ci się również...
Braised pork belly
55 min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Kung Pao chicken
1 godz. 30 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min
San bei ji (three cup chicken)
35 min
Salted Chicken
5 godz. 10 min
Taiwanese sticky rice
1 godz. 40 min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Pork ribs with black bean sauce
2 godz.
Hong shao rou (braised pork belly)
1 godz. 15 min
Pork belly with spring onions
1 godz. 10 min
Thai-style grilled pork skewers
7 godz. 25 min