Israeli couscous salad
TM6 TM5 TM31

Israeli couscous salad

2.2 (100 ocen)

Składniki

Dressing

  • 3 garlic cloves
  • 60 g extra virgin olive oil, plus extra to taste
  • 50 g red onion, cut into halves
  • 1 tsp dried oregano
  • ½ tsp ground cumin
  • ½ tsp ground cinnamon
  • ½ tsp ground ginger
  • ⅛ tsp ground cayenne pepper
  • 1 tsp grated lemon zest, no white pith
  • 40 g lemon juice, plus extra to taste
  • 3 sprigs fresh mint, leaves only, torn into pieces
  • 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, torn into pieces
  • 3 sprigs fresh basil, leaves only, torn into pieces

Couscous salad

  • 800 g water
  • 200 g Israeli couscous, rinsed and drained (also known as pearl couscous)
  • 200 g red lentils, rinsed and drained
  • 200 g broccoli, broken into florets (2 cm)
  • 200 g cauliflower, broken into florets (2 cm)
  • 250 g cherry tomatoes, cut into halves
  • 100 g pitted Kalamata olives, cut into halves
  • 30 g pine nuts
  • 40 g shelled unsalted pistachio nuts
  • 40 g slivered almonds
  • 1 - 2 pinches sea salt, to taste
  • 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3324.8 kJ / 791.5 kcal
Białko
29.6 g
Węglowodany
70.5 g
Tłuszcz
40.2 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Błonnik
17.5 g
Sód
398.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy