Carrot, feta and mint salad

Carrot, feta and mint salad

4.5 82 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • fresh mint leaves torn or cut into pieces
    7 sprigs
  • lemon juice
    40 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • ground cumin
    2 tsp
  • paprika
    2 tsp
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • water
    500 g
  • Dutch carrots (approx. 3 bunches), peeled and tops trimmed
    700 g
  • feta cheese crumbled, for garnishing (see Tips)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 256.3 kcal / 1076.8 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 19.2 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 759 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...