Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli chutney
- 500 g brown onion, cut into eighths, layers separated
- 1 apple, peeled, cored and cut into eighths
- 1 red capsicum, deseeded and cut into thin strips (1 cm)
- 2 tbsp brown sugar
- 40 g unsalted butter, cut into pieces (1-2 cm)
- ¼ tsp sea salt
- 2 tbsp balsamic vinegar
- 1 tsp dried chilli flakes
Quesadilla
- 8 multigrain tortillas
- 16 slices Swiss cheese
- 50 - 80 g fresh baby spinach leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3977.3 kJ / 947 kcal
- Białko
- 39.2 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.6 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 2089.1 mg
Alternatywne przepisy
Vegetarian chilli
35min
Navajo fry bread with tomato bean salsa
35min
Vegetable chilli
50 min
Lentil bolognese
30 Min
Smoky Mexican bean soup
35min
Black bean enchiladas
1h 20min
Pad see ew
30 Min
Potato and green pea curry
50 min
Vegetable lasagne
1ωρ. 35 λεπτ.
Vegetable pilaf
1 Std.
Mexican one-pot pasta
30 Min
Spinach and artichoke penne
1h 5min