Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dried adzuki beans
- 500 g water, plus extra to soak
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- ½ tsp sesame seeds
- ½ tsp dried chilli flakes
- ½ tsp ground sweet paprika
- ½ tsp ground coriander
- 1 garlic clove
- 1 piece lime peel, no white pith
- ½ tsp sea salt
- 800 g cauliflower, cut into florets (approx. 4 cm)
- 3 cm fresh ginger
- 5 cm kombu (see Tip)
- 500 g butternut pumpkin, peeled and cut into cubes (3 cm)
- 2 carrots, cut into pieces (2 cm)
- 150 g fresh sweet corn kernels, cut off the cob
- 1 tbsp tamari, plus extra to taste
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 966.2 kJ / 230.9 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 11.6 g
- Sód
- 396.4 mg
Alternatywne przepisy
15-minute noodles
15 Min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1 Std. 10 Min
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter, TM6)
35min
Salt-free chicken stock paste
45min
Gwinganna polenta with vegetables
1 Std. 10 Min
Ancho chilli and black bean stew
40min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24 Std. 55 Min
No-waste veggie bolognese (TM6)
3 Std.
Freeform basic bread
1h 35 min
Warm satay bowl
1 Std. 10 Min
Meat-free mushroom lasagne
1 Std. 30 Min