![Fricassée de chanterelles, sauce ciboulette Fricassée de chanterelles, sauce ciboulette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/184094.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de chanterelles
- 40 g d'échalotes
- 40 g de beurre doux
- 3 c. à soupe bombées de ciboulette fraîche, ciselée
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 418 kJ / 101 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poivrons marinés
55 Min
Pain de lentilles
Pas d’évaluation
Bœuf en papillotes
30min
Sauce curry
10 min
Pommes de terre bleues-crème de petits pois
45min
Capuns des Grisons (Spécialité grisonne)
35min
Cabillaud en croûte de sel et petits pois (Demi-finale Thermostars 2017 - Zone 1)
1 godz. 45 min
Salade de haricots verts aux lardons
40min
Paupiettes aux légumes
1j
Farfalle asperges, lardons et safran
35min
Beurre aux herbes
5 menit
Papet vaudois
55 Min