Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 1 dose de pistils de safran
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto
- 60 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de tomates cerise, coupées en deux
- ½ bouquet de basilic frais, équeuté
- 5 tiges de cerfeuil frais, équeutées
- 40 g de pecorino, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1715 kJ / 410 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux asperges
45 Min
Risotto milanais au safran
30 Min
Focaccia aux tomates et à l'origan
2h 50min
Risotto aux asperges
35 Min
Focaccia au romarin
2h 20min
Risotto parmesan, olive et zeste de citron
35 Min
Risotto au safran à la milanaise
1 Std. 30 Min
Risotto aux artichauts, à la pancetta et aux amandes
1 Std.
Pesto classique au basilic
10 min
Risotto aux asperges et au safran
35 Min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30 Min
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
35 Min