Saumon sauce à la mangue, pois mange-tout et carotte

Saumon sauce à la mangue, pois mange-tout et carotte

4.3 87 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Le saumon, les carottes et les pois mange-tout
  • de poivre de Cayenne moulu
    ½ - 1 c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    1 pincée
  • de poivre blanc moulu
    2 pincées
  • filets de saumon frais, parés et désarêtés (150-180 g chacun, 4 cm d'épaisseur)
    4
  • de carottes coupées en morceaux (2 mm env.)
    200 g
  • de pois mange-tout coupés en deux
    250 g
La sauce à la mangue
  • de mangue mûre coupée en morceaux (3 cm env.)
    250 g
  • d'eau-de-vie
    50 g
  • de curry en poudre
    1 c. à café
  • d'eau
    300 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    100 g
  • de yaourt nature
    120 g
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre blanc moulu
    1 pincée
  • de persil frais (opcjonalnie) équeuté, pour la finition
    1 brin

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 513 kcal / 2144 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...