Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buey de mar relleno
- 500 g de agua
- 1 buey de mar vivo (500-700 g)
- 50 g de lomo de rape (sin piel ni hueso)
- 2 gambones crudos enteros
- 50 g de puerro en rodajas
- 30 g de mantequilla
- 30 g de harina
Provenzal
- 1 ramita de perejil fresco
- 10 g de pan
- ½ diente de ajo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1203 kJ / 287 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 14.65 g
- Tłuszcz
- 13.96 g
- Błonnik
- 1.44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mejillones zamoranos en salsa picante
30min
Croquetas de mejillones
9 godz. 10 min
Croquetas negras de chipirones
9 Std. 45 Min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1h
Langostinos al romesco
15min
Cardo con almejas, langostinos y bacalao
40min
Almejas a la marinera
30min
Mejillones al limón
30min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Cangrejos de río en salsa
30min
Tigres
1h
Brandada de bacalao, pan rústico y aceite de perejil
1u. 10min