Rape al estilo de Lekeitio

Rape al estilo de Lekeitio

3.9 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 raciones

Składniki

  • 500 g de tomates maduros
  • 500 g de cebolla en cuartos
  • 500 g de cebolla roja en cuartos
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 60 - 70 g de zanahoria en trozos
  • 50 g de aceite de oliva (y un poco más para la sartén)
  • 1500 g de lomo de rape (sin piel ni hueso) en trozos (6-7 cm)
  • 600 g de langostinos crudos sin pelar
  • 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
  • 2 nécoras (aprox. 200 g, partidas en 4-6 trozos)
  • 40 - 50 g de coñac (aprox. ½ cubilete)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 41.7 g
Kalorie 1186 kJ / 283 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 11.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...