Wersje kompatybilne
Codillo asado con cerveza negra, chucrut y patatas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 codillos en salmuera semicocidos (1000 g c/u)
- 2 dientes de ajo
- 200 g de cebolla en cuartos
- 1 - 2 bayas de enebro
- 2 - 4 granos de pimienta negra
- 660 g de cerveza negra (2 botellines de ⅓)
- 1200 g de agua
- 500 - 600 g de patatas de guarnición
- 700 - 800 g de chucrut en conserva (escurrido)
- 30 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1820 kJ / 436 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con costillas de cerdo adobadas
1h
Perdices confitadas
26h 30min
Cachopo asturiano con salsa Cabrales y salsa de carne
1h
Carrilleras de ternera estofadas
9 Std.
Rabo de ternera en salsa con puré de patatas ratte
2 Std. 50 Min
Cochinillo asado con patatas panadera
2h 30 min
Costillas con miel y mostaza en papillote
1h
Pierna de cordero lechal asada con piquillos y patatas
1h 40min
Paletillas de cordero asadas
2u. 40min
Oreja a la madrileña (Madrid)
1h 10min
Caldereta de cordero
50min
Costillas con salsa de miel y bourbon
2h 30 min