![Pulpo amariscado Pulpo amariscado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/07C288AC-3987-4D52-A4A7-9A069BEA5612/Derivates/f0013e0a-3a17-4fba-8bd0-1d4ff1607831.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de almejas frescas
- 1 - 2 cucharadas de sal gorda
- 12 gambones frescos
- 90 g de aceite de oliva
- 100 g de brandy
- 500 g de agua
- 180 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 100 g de pimiento verde
- 100 g de pimiento rojo
- 1 cucharada de pimentón
- 4 - 5 pimientos del piquillo
- 250 g de patatas chascadas
- 1000 g de pulpo cocido en trozos de 2 cm
- 1 - 2 pellizcos de azafrán
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 4 nécoras frescas, cortadas por la mitad
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1149 kJ / 275 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1005.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fabas con almejas (Cocción lenta)
20h
Espaguetis integrales con mejillones
45 min
Guiso de pulpo
45 min
Pulpo y rape amariscado
1h 15min
Popietas de trucha al azafrán con coliflor
1h 5min
Bacalao con gambones y almejas
45 min
Calamares a la mallorquina
1klst
Rape en salsa americana
1klst
Guiso marinero
1 godz. 20 min
Fabes con pulpo
45 min
Merluza a la koskera
45 min
Marmitako de pulpo
40 Min