Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de almejas frescas
- 1 - 2 cucharadas de sal gorda
- 12 gambones frescos
- 90 g de aceite de oliva
- 100 g de brandy
- 500 g de agua
- 180 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 100 g de pimiento verde
- 100 g de pimiento rojo
- 1 cucharada de pimentón
- 4 - 5 pimientos del piquillo
- 250 g de patatas chascadas
- 1000 g de pulpo cocido en trozos de 2 cm
- 1 - 2 pellizcos de azafrán
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 4 nécoras frescas, cortadas por la mitad
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1149 kJ / 275 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1005.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1 Std.
Espaguetis integrales con mejillones
45min
Bacalao al estilo de Braga
30min
Pulpo y rape amariscado
1 Std. 15 Min
Rossejat de rodaballo y almejas
40min
Zarzuela de pescados y mariscos
1 Std.
Guiso de pulpo
45min
Patatas con mejillones
30min
Espaguetis integrales con almejas
1 Std. 10 Min
Cazuela de rape rusadir
1 Std.
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45min