Wersje kompatybilne
Crema de gambas al brandy con caviar de erizos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de gambas frescas enteras sin pelar medianas
- 800 g de agua
- 150 g de zanahoria en trozos
- 60 g de puerro en trozos (solo la parte blanca)
- 70 g de aceite de oliva
- 100 g de brandy
- 200 g de tomate triturado en conserva
- 50 g de arroz de grano redondo
- ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 cucharadas de cebollino fresco picado
- 1 lata pequeña de caviar de oricios (50-60 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1029 kJ / 246 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bombones de gambón y su bisque
1 Std. 50 Min
Rape al estilo de Lekeitio
40 min
Rape con salsa de carabineros
50min
Emulsión de marmitako negro con rape
40 min
Sopa de mejillones al azafrán
40 min
Cóctel de langostinos con vinagreta de cítricos
1h
Crema reina de ave y quenelles de parmesano
1h
Crema de mejillones
1h
Crema de marisco
40 min
Crema de gambones
45 min
Crema con rape y gambas
30 min
Rape en salsa americana
1h