Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pimiento rojo (aprox. 500 g)
- 1 berenjena (aprox. 400 g)
- 1 cebolla (250-300 g) cortada por la mitad
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 ½ de cucharadita de sal
- 2 huevos
- 1000 g de agua
- 500 g de patatas cortadas en rodajas de 5 mm
- 1 lata de filetes de anchoa en aceite (de L'Escala®)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1730 kJ / 414 kcal
- Białko
- 12.49 g
- Węglowodany
- 33.41 g
- Tłuszcz
- 25.59 g
- Błonnik
- 7.95 g
Alternatywne przepisy
Canelones con ceps al foie
2 godz. 50 min
Canelones
13h 30 min
Coca de Llavaneres
1h
Coca de recapte (Cataluña)
1h 15min
Xató
15 Min
Esqueixada de bacalao
15 Min
Coca de verduras
30 min
Tortilla de alcachofas
30 min
Patatas rellenas con butifarra, verduras y queso provolone
1h 15min
Brazo de patata
45 Min
Panellets
10h 30 min.
Hervido
40 min