![Mejillones al curry Mejillones al curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/906e10fa-fb12-4ef5-a0f0-b2c8f0e221e0/Derivates/fbe2c2c9-a5de-4982-8b4d-863e1fa67a20.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo), limpias y secas
- 300 g de agua
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 2 dientes de ajo
- 1 trozo de jengibre fresco (2-3 cm) pelado
- 30 g de mantequilla
- 300 g de leche de coco
- 1 cucharadita colmada de curry en polvo
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharadas de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1032 kJ / 247 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Mejillones al vino
30min
Langostinos al romesco
15min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Steak tartare
30min
Berberechos al natural con limón
2h 15min
Mejillones al limón
30min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25min
Ensalada de algas y setas
40min
Nécoras y cigalas al vapor
35min
Berberechos en salsa verde
1h
Navajas con crema de verduras al aroma de cítricos
45min
Mejillones en curry blanco - Sri Lanka
30min