Urządzenia i Akcesoria
Serrano Ham and Asparagus Soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
-
Serrano ham cut in pieces50 g
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil40 g
-
green asparagus woody ends removed, sliced (5 mm), tips reserved1 bunch
-
salt1 ½ tsp
-
paprika1 pinch
-
water1200 g
-
vegetable stock cubes (for 0.5 l each)2
-
vermicelli broken in pieces (2 cm)50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
192.3 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
461 kJ /
110 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Monkfish and prawn soup
1 godz.
Rainbow Fruit Tart
1 godz. 40 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Radish and Fresh Goat's Cheese Verrines
3 godz. 30 min
Asparagus cream soup
30 min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1 godz.
Onion Soup
1 godz.
Masala Hake at 55°C
55 min
Quenelles with Watercress Sauce
2 godz. 45 min
Arbroath Smokie Soup
40 min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 min
Potato and Dried Mushroom Soup
35 min