Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g carrot, cut in pieces
- 20 g dried shiitake mushrooms, rehydrated in hot water
- 20 g dried wood ear mushrooms, rehydrated in hot water
- 40 g fresh king oyster mushrooms
- 40 g fresh enokitake mushrooms
- 90 g tomatoes, quartered
- 20 g olive oil
- 10 g soy sauce
- 1000 g water
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 tsp vegetable stock paste, homemade - 200 g thick wheat noodles
- 100 g firm tofu, coarsely chopped
- 50 g mangetout
- 30 g celery stalk, cut in pieces (2-3 cm)
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 1 Tbsp vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2792 kJ / 667 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30min
Tofu stew
30min
Mushroom-filled Buns
1 godz. 20 min
Barbecue Beanburger Sliders
1 Std. 50 Min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1hod.
Broccoli, Chilli and Pine Nut Spaghetti
40 min
Asian Chicken Noodle Soup
1h 35min
Miso Soup with Vegetables
30min
Potato Curry
12 Std. 50 Min
Hearty Soya Bean Soup
50 min.
Supreme Plant Poke Bowl
1 Std. 10 Min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 godz. 15 min