Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 350 g di patate, pelate e a rondelle sottili (2-3 mm)
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 20 g di mollica di pane
- 1 spicchio di aglio
- 350 g di funghi freschi pleurotus o altro tipo di funghi di consistenza robusta
- 60 g di vino bianco secco
- 250 g di brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Alici alla Reggina
45 min
Baccalà gratinato con spinaci e carote
50min
Zuppa di baccalà
1u.
Carciofi ripieni
50min
Baccalà con peperoni cruschi
50min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1u.
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55min
Baccalá alle olive
25min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1u.
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Quadrucci seppie e piselli
1u. 45min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40min