Baccalà, patate e funghi

Baccalà, patate e funghi

4.5 51 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • 350 g di patate pelate e a rondelle sottili (2-3 mm)
  • 600 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi
  • 1 rametto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • 20 g di mollica di pane
  • 1 spicchio di aglio
  • 60 g olio extravergine di oliva
  • 350 g di funghi freschi pleurotus o altro tipo di funghi di consistenza robusta
  • 60 g di vino bianco secco
  • 250 g di brodo vegetale
    250 g di acqua, + 0.5 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 27.1 g
Kalorie 1125 kJ / 269 kcal
Tłuszcz 12.9 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...