Wersje kompatybilne
Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio senza anima
- 150 g di funghi surgelati misti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di pane raffermo, sbriciolato grossolanamente
- 180 g di provola affumicata a cubetti (1 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 45.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di porcini
45 Min
Polpette di funghi
1 Std.
Sformatini di patate e funghi (vegan)
1 Std. 10 Min
Lasagne del boscaiolo
2 Std. 15 Min
Carciofi in agrodolce
30 Min
Tartine di melanzana con formaggio e cipolla caramellata
1h 5min
Polpette di carciofi e scamorza
1 Std.
Zuccottini di melanzane
45 Min
Champignon ripieni al forno
1 Std.
Polpette di funghi alla siciliana
50 Min
Sformatini di uova e funghi
40 Min
Contorno di funghi cremosi
35min