Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di pane raffermo a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 40 alici fresche, pulite ed aperte a libro (250 g circa) (vedere consigli)
- 500 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25 min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40 min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Polpette di alici
55 min
Dentice agli agrumi
45 min
Alici ripiene
50 min
Baccalá alle olive
25 min
Alici alla Reggina
45 min
Calamari cipolle e patate
50 min
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1h 20 min
Moscardini al limone
30 min