Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di pane raffermo a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 40 alici fresche, pulite ed aperte a libro (250 g circa) (vedere consigli)
- 500 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari alla napoletana
40 min
Orata al sale
40 min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1 godz.
Pesce spada al salmoriglio
5min
Spigole all'acqua pazza
30 min
Alici alla Reggina
45 min
Spezzatino di ricciola agli agrumi
1 godz.
Alici ripiene
50min
Calamari alla marchigiana
35min
Polpette di alici
55min
Sgombri all'agro
1h 45min
Calamari ripieni
1 godz. 30 min