Wersje kompatybilne
Timballo di risotto in mattonella con cuore filante
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di piselli surgelati
- 80 g di speck a cubetti
- 280 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 120 g di scamorza affumicata a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2046 kJ / 489 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1 godz. 50 min
Rosette al salmone e gamberetti (senza glutine)
2 godz. 5 min
Crostata al salame e formaggio (senza glutine)
2 godz. 10 min
Polpettone di carne ai funghi
1h 30 min
Gattò di patate
1h 30 min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1 Std.
Lasagne con patate, porcini e taleggio
1 Std.
Polpettone vegetariano
1h 30 min
Focaccia di ceci con alici (senza glutine)
45 Min
Polpettoni di peperoni
1h 20 min
Pasta al forno alla boscaiola (senza glutine)
1 Std.
Torta di patate e mais
1 godz. 50 min