Timballo di risotto in mattonella con cuore filante

Timballo di risotto in mattonella con cuore filante

4.6 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di scalogno a metà
  • 25 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di piselli surgelati
  • 80 g di speck a cubetti
  • 280 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 50 g di vino bianco
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 120 g di scamorza affumicata a fette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21 g
Kalorie 2046 kJ / 489 kcal
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...