Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di cozze fresche pulite e spurgate
- 1 spicchio di aglio
- 1 scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pomodori a cubetti (1-2 cm)
- 200 g di peperoni verdi a cubetti (1-2 cm)
- 200 g di patata a cubetti (1-2 cm)
- 500 g di acqua
- 250 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 8 fettine di pane
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7322 kJ / 1750 kcal
- Białko
- 66.3 g
- Węglowodany
- 306.1 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di ceci e cicoria
1h
Polpetti affogati
45 min
Fagioli con le cotiche
1u. 45min
Zuppetta di crostacei
40 Min
Zuppa di baccalà
1h
Brodetto alla triestina
1h
Baccalà con peperoni cruschi
50 min.
Zuppa del golfo
1 godz. 30 min
Calamari alla marchigiana
35 Min
Minestra di vongole con maltagliati
1 godz. 30 min
Mezze maniche con fagioli e cozze
1h
Polpetti all'inferno
40 Min