Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cosciotto di tacchino, senza pelle (800 g)
- 2 spicchi di aglio
- 1 pizzico di pepe macinato fresco + q.b.
- 100 g di pancetta affumicata a fette
- 5 rametti di rosmarino, gli aghi lavati e asciugati
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1300 g di acqua
- 400 g di patate piccole sbucciate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1595 kJ / 381 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo alla cacciatora
50 min
Bocconcini di pollo al cartoccio con verdure
50 min
Spezzatino di manzo con patate
1h 10 min
Coscia di tacchino avvolta nella pancetta con patate
1 Std. 40 Min
Tacchino in agrodolce
1h 10 min
Polpette al sugo
45 min
Involtini di vitello
35 min
Involtini al pomodoro
55 min
Filetto di maiale in salsa al vino rosso e contorno di carote
45 min
Spezzatino di manzo con verdure speziate
55 min
Roastbeef in salsa indiavolata
1h 20 min
Polpettone al Varoma con contorno
1h 45 min