Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 canocchie, lavate sotto acqua corrente fredda
- 8 gamberoni giganti freschi, lavati sotto acqua corrente fredda
- 8 scampi, lavati sotto acqua corrente fredda
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di polpa di pomodoro
- 50 g di acqua
- 100 g di vino bianco
- 8 fettine di pane
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 6929 kJ / 1656 kcal
- Białko
- 103.6 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Błonnik
- 20.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce alla napoletana
1h 10 min
Tegamino di vongole e zucchine
40 min
Seppioline e gamberi gratinati
1h 10 min
Cozze alla Medoc
50 min
Pepata di cozze
55 min
Cozze allo zafferano
55 min
Orata ripiena con gamberi e zucchine in crosta di sale
45 min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1h
Zuppa di fagioli e cozze
55 min
Zuppa di pesce tradizionale
1h 30min