Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugo all'amatriciana
- 120 g di guanciale a tocchetti
- 40 g di vino bianco secco
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Besciamella
- 500 g di latte
- 50 g di farina
- 20 g di burro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata
Terminare la preparazione
- 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- pecorino grattugiato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1498.5 kJ / 358.2 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliolini alla molisana
1h 30min
Lasagne alla parmigiana
3 Std. 25 Min
Lasagne classiche
2h
Cecapreti con ragù della ciociaria
3 Std.
Tortelli con fonduta di Parmigiano Reggiano, pancetta e noci
1h 20min
Lasagna di zucchine
2h
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min
Trofie pesto e champignon
30min
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30min
Pasta gratinata
50min
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1h 30min
Pasta al forno classica
1h 30min