Urządzenia i Akcesoria
Groszek po francusku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
40 g masła
-
700 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
1 łyżeczka soli gruboziarnistej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej
-
2 - 3 gałązki tymianku, świeżego½ - 1 łyżeczka tymianku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
541.6 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
1203.3 kJ /
287.6 kcal
Tłuszcz
19.1 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
18.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Tort waniliowo-migdałowy
3 godz.
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Marchewka z kuminem
35 min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Sos Mojo Amarillo
45 min
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1 godz. 10 min
Kedgeree z dorszem i żółtkami z Varomy
55 min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem
4 godz. 10 min