
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
- 40 g masła
- 700 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 liść laurowy, suszony
- 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej
-
½ - 1
łyżeczka tymianku, suszonego
lub 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 287.6 kcal / 1203.3 kJ
- Białko
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 541.6 mg