Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 40 g masła
- 700 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 liść laurowy, suszony
- 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno pokrojonej
-
½ - 1
łyżeczka tymianku, suszonego
lub 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1203.3 kJ / 287.6 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 541.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 Min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 Std. 25 Min
Jajka w kokilkach na parze
45 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 Std.
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40 Min
Dressing z kozim serem
10 min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 Min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Terrina z ziołową polentą
1hod. 50min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Marchewka z kuminem
35 min
Kawior z pieczarek
30 Min