Groszek po francusku

Groszek po francusku

4.5 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    200 g
  • masła
    40 g
  • zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
    700 g
  • soli gruboziarnistej
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • liść laurowy, suszony
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej
    2 - 3 gałązki
  • tymianku, suszonego
    ½ - 1 łyżeczka
    2 - 3 gałązki tymianku, świeżego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 287.6 kcal / 1203.3 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 19.1 g
Węglowodany 18.8 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 541.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...