
Urządzenia i Akcesoria
Groszek po francusku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę200 g
-
masła40 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego700 g
-
soli gruboziarnistej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
liść laurowy, suszony1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej2 - 3 gałązki
-
tymianku, suszonego½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
287.6 kcal /
1203.3 kJ
Białko
10.8 g
Tłuszcz
19.1 g
Węglowodany
18.8 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
541.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska