Groszek po francusku
TM5 TM6

Groszek po francusku

Składniki

  • 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 200 g boczku, wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 40 g masła
  • 700 g groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 - 3 gałązki natki pietruszki, drobno pokrojonej
  • ½ - 1 łyżeczka tymianku, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1288 kJ / 307 kcal
Białko
11.1 g
Węglowodany
20.1 g
Tłuszcz
23.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie