
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje
Składniki
Cytrusowy dressing
-
skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki20 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki15 g
-
soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego70 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego30 g
-
cukru1 łyżeczka
-
gwiazdka anyżu1
-
cynamonu, mielonego2 szczypty
-
nasion kolendry6
-
octu balsamicznego10 g
-
oliwy z oliwek4 łyżki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Sałatka
-
kaszy bulgur75 - 100 g
-
wody100 g
-
soli2 szczypty
-
pomarańczy (ok. 1 szt.), obranej, bez białych błonek, podzielonej na kawałki200 g
-
bulwy kopru włoskiego pokrojonej w piórka300 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w piórka60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
339 kcal /
1419 kJ
Białko
6.7 g
Tłuszcz
14.4 g
Węglowodany
47.7 g
Błonnik
7.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska