Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem

Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem

3.5 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje

Składniki

Cytrusowy dressing
  • skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
    20 g
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
    15 g
  • soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
    70 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    30 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • gwiazdka anyżu
    1
  • cynamonu, mielonego
    2 szczypty
  • nasion kolendry
    6
  • octu balsamicznego
    10 g
  • oliwy z oliwek
    4 łyżki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
Sałatka
  • kaszy bulgur
    75 - 100 g
  • wody
    100 g
  • soli
    2 szczypty
  • pomarańczy (ok. 1 szt.), obranej, bez białych błonek, podzielonej na kawałki
    200 g
  • bulwy kopru włoskiego pokrojonej w piórka
    300 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 339 kcal / 1419 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 47.7 g
Błonnik 7.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...