![Chutney d'abricots Chutney d'abricots](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FD30C1E9-E111-4E17-B186-B05143A3C118/Derivates/A5E6D0B5-6B0B-4960-9BCD-B05D6B8B9C6E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g d'oignon rouge, émincé finement
- 500 g d'abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- 50 g de raisins secs
- 8 c. à soupe de miel crémeux, neutre
- 1 pincée de fenouil en poudre
- 2 pincées de coriandre en poudre
- 2 pincées de cumin en poudre
- 2 pincées de gingembre en poudre
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre 5 baies
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1340 kJ / 318.1 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 58.4 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture d'abricots
6 godz.
Confiture de poires
6 godz.
Confiture mirabelle-gingembre
1 Std.
Marmelade d'oranges
1 Std. 30 Min
Gelée de raisin
6 godz.
Confiture de fraises
6 godz.
Confiture de fruits rouges et de graines de chia sans cuisson
12h 15 min
Marmelade de clémentines
40 Min
Confiture abricot-amande à la rose
6 godz. 45 min
Marmelade aux 3 agrumes
6 godz.
Confiture de Noël à l'orange
1 Std.
Confiture de framboises au romarin
30 Min