Wersje kompatybilne
FEVRIER Espumas au brie de Nangis, aux truffes et à la ciboulette - Nicolas Masse
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de brie de Nangis, coupé en gros morceaux
- 150 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 90 g de croûtons
- 10 g de truffe, détaillée en brunoise fine
- ¼ bouquet de ciboulette fraîche, ciselé
- 1 pincée de poivre, fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1458 kJ / 352 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Mousse de chèvre frais, chair de crabe et avocat, sauce Passion
30 min
Risotto aux cèpes
30 min
Soupe de melon au magret de canard
3h 15min
Emulsion verte, végétaux en suspension, olive-citron-cacahuètes (Sébastien Richard)
1h
Sabayon anisé
15min
Carpaccio de saumon, sorbet litchi au poivre sauvage
12h 15min
Glace au parmesan
12 godz.
Sorbet tomate-basilic
12 godz.
Crème de roquette au chèvre
30 min
Œufs basse température, artichauts et girolles
2h
Pannacotta parmesan
2h 20min
MAI Asperges, saint-jacques et sabayon aux herbes - Christophe Aribert
40 min