Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau
- 80 g de sucre roux
- 200 g de vin rouge
- 1 anis étoilé
- 2 g de poivre sauvage (5-6 grains de poivre env.)
- 500 g de figues fraîches, coupées en deux
- 1 c. à soupe d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 577 kJ / 136 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de poire au vin rouge
20 min
Confiture fruits secs et agrumes
30 min
Abricots vapeur, sirop à la cardamome
40 min
Pêches pochées, framboises, amandes
45 min
Pêche pochée au thym
3 Std. 20 Min
Poires au vin rouge
3 Std. 20 Min
Compotée de fruits d'été aux épices
45 min
Marmelade d'abricot à l'orange et aux amandes
35min
Confiture poire-anis
1h 30min
Ananas confit aux épices et au lait de coco
2 Std. 50 Min
Pommes cuites à la cannelle
35min
Confiture figue-romarin
50min