![Figues vapeur et sirop au vin rouge Figues vapeur et sirop au vin rouge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FC57BEA3-5D8C-42C1-9101-9C802F99A6AB/Derivates/70CAA4E5-355F-485F-9279-EB9EE303FD2A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau
- 80 g de sucre roux
- 200 g de vin rouge
- 1 anis étoilé
- 2 g de poivre sauvage (5-6 grains de poivre env.)
- 500 g de figues fraîches, coupées en deux
- 1 c. à soupe d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 577 kJ / 136 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de prunes à l'armagnac
6h
Confiture pêche-myrtille
6h
Marmelade aux 3 agrumes
6h
Confiture figue-romarin
50 Min
Confiture melon-anis
6h
Clafoutis figues-amandes
50 Min
Confiture de pastèque
30 Min
Soupe de poire au vin rouge
20 min
Poires au vin rouge
3 Std. 20 Min
Gelée de raisin
6h
Confiture abricot-amande à la rose
6 Std. 45 Min
Confiture de pommes et de kiwis
1h 50min