Pavlova aux agrumes et lemon curd

Pavlova aux agrumes et lemon curd

4.1 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
4 parts

Składniki

La meringue (la veille)
  • blancs d'œufs
    4
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre glace maison
    200 g
  • de fécule de maïs type Maïzena
    1 c. à soupe
  • de jus de citron
    1 c. à café
La garniture (le jour même)
  • citrons verts
    2
  • clémentines
    3
  • oranges sanguines
    2
  • de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
    400 g
  • de mascarpone bien froid
    50 g
  • de sucre glace maison
    40 g
  • gousse de vanille fendue et égrainée
    1
  • de lemon curd maison (voir "Conseil(s)")
    150 g
  • de sucre glace maison
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 546 kcal / 2280 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...