![Pavlova aux agrumes et lemon curd Pavlova aux agrumes et lemon curd](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0A5BDDCE-65BE-4947-BDE3-68E22E7C72F7/Derivates/7717fd26-0a6c-4ae7-8f96-81c287019a5e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue (la veille)
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 200 g de sucre glace maison
- 1 c. à soupe de fécule de maïs, type Maïzena
- 1 c. à café de jus de citron
La garniture (le jour même)
- 2 citrons verts
- 3 clémentines
- 2 oranges sanguines
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 50 g de mascarpone, bien froid
- 40 g de sucre glace maison
- 1 gousse de vanille, fendue et égrainée
- 150 g de lemon curd maison (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2280 kJ / 546 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavlova aux fruits rouges
4h
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15 godz.
Lemon curd
25min
Crème d'amande
10 min
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6h
Cheesecake en deux cuissons, coulis de fruits exotiques
2 Std. 45 Min
Minipavlovas
3 Std. 45 Min
Bûche mandarine-sarrasin
13u. 15min
Poires duchesse
12h 25min
Pavlova à l'ananas
3 Std. 30 Min
Baba aux agrumes
8 Std. 45 Min
Blancs-mangers aux amandes et compotée de fraises
4h 40min