Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue (la veille)
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 200 g de sucre glace maison
- 1 c. à soupe de fécule de maïs, type Maïzena
- 1 c. à café de jus de citron
La garniture (le jour même)
- 2 citrons verts
- 3 clémentines
- 2 oranges sanguines
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 50 g de mascarpone, bien froid
- 40 g de sucre glace maison
- 1 gousse de vanille, fendue et égrainée
- 150 g de lemon curd maison (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2280 kJ / 546 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Financiers à la pistache
45 Min
Minipavlovas
3h 45min
Pavlova mangue-kiwi
4 godz. 10 min
Eton mess, fraises et rhubarbe
1 Std. 10 Min
Blancs-mangers aux amandes et compotée de fraises
4h 40min
Lemon curd
25 Min
Pavlova aux figues
4 Std.
Soufflé aux agrumes
30 Min
Pavlova en verrine
14 Std. 30 Min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15h
Pavlova à l'ananas
3h 30min
Pavlova aux fruits rouges
4 Std.