Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les tuiles à la pistache
- 125 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 120 g de sucre en poudre
- 2 blancs d'œufs
- 25 g de beurre
- 70 g de farine de blé
Le sorbet à la quetsche
- 50 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 600 g de quetsches surgelées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1569.2 kJ / 372.2 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Butterbredele
2 Std. 30 Min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min
Bredele à la cannelle
1 Std.
Confiture de quetsches à la cannelle
6 Std.
Kougelhopf
2 godz. 55 min
Streusel
2 Std.
Bredele à la noisette
1 Std.
Tartelettes aux quetsches
45 Min
Gâteau aux quetsches
45 Min
Soupe de quetsches et glace à la cannelle
12h 45min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14 godz. 15 min
Spätzles aux girolles
50 Min