![Sorbet à la quetsche et tuiles à la pistache Sorbet à la quetsche et tuiles à la pistache](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0A926DCC-A316-4E5A-B31C-D0E36A6E6399/Derivates/7d8278bd-c7f1-449a-893e-f50cc45fd50f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les tuiles à la pistache
- 125 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 120 g de sucre en poudre
- 2 blancs d'œufs
- 25 g de beurre
- 70 g de farine de blé
Le sorbet à la quetsche
- 50 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 600 g de quetsches surgelées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1569.2 kJ / 372.2 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14 Std. 15 Min
Spätzles aux girolles
50 мин.
Kougelhopf
2 Std. 55 Min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Tarte meringuée fraise-rhubarbe
2ч.
Gâteau aux quetsches
45 min
Tartelettes aux quetsches
45 min
Tarte amandine aux cerises
2h 30min
Streusel
2ч.
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 godz. 10 min
Sorbet cerise et lait de coco
3 godz. 15 min