![Ceviche de marlin Ceviche de marlin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0c5d2ddc-2bf1-4832-9052-b80db8618db5/Derivates/80bd5157-6bab-4d34-9006-3984c6addfec.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ pieza pequeña de chile habanero, sin semillas y desvenado
- 50 g de cebolla
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de pimienta negra recién molida, o al gusto
- 1 cda de aceite de oliva extra virgen
- 1 pieza de jitomate, cortado en cubos
- 20 hojas de cilantro fresco
- 100 g de jugo de limón recién exprimido
- 200 de marlín ahumado, en cubos de 1 cm
- 1 pieza de aguacate, en cubos
- 100 g de totopos
- Wartości odżywcze
- na 2 porciones
- Kalorie
- 4187.4 kJ / 997 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 90.6 g
- Tłuszcz
- 55.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 4270 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aguachile de camarón
15 分钟
Chiles jalapeños rellenos de machaca de marlín
1hod. 10min
Carnitas de atún
40 分钟
Botana de atún ahumado
10min
Salpicón de res
1 Std.
Toritos de marlin
25 dk
Ceviche con chile chipotle
15 分钟
Ceviche blanco
30 Min
Machaca con huevo
35min
Pescado con ajo y chile de árbol
40 分钟
Botana fresca de surimi
10min
Caldo tlalpeño
1小时 20 分钟