Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g de agua
- 640 g de nopales, cortados en cubos pequeños
- 3 ½ cditas de sal gruesa
- 50 g de chile pasilla, sin semillas
- 10 g de chile guajillo, sin semillas
- 6 hojas de epazote
- 30 g de cebolla
- 30 g de aceite vegetal
- 400 g de jitomate, cortado en cuartos
-
1500
g de fondo de verduras
lub 1500 g de caldo de verduras, en tetrapack - 2 huevos, batidos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 395 kJ / 94 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45min
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de hongos y epazote
35min
Sopa de flor de calabaza
35min
Sopa de jitomate y elote
40min
Bacalao a la Vizcaina
1 Std. 15 Min
Sopa de setas
35min
Caldo de nopales con chile morita
30min
Sopa de poro y papa
40min
Sopa de hongos con huitlacoche
25 Min