Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de agua
- 120 g de soya texturizada
- 15 g de achiote
- 1 ½ cucharada de sal
- 1 cucharadita de tomillo seco
- 2 dientes de ajo
- 300 g de almíbar de fruta, de la piña
- 50 g de vinagre
- 200 g de jugo de naranja
- 300 g de cebolla, en trozos
- 30 g de aceite
- 480 g de piña en almíbar en trozos, reservar el almíbar para la marinada
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 647 kJ / 154 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortitas de papa
1h
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Mole de olla vegano
45 min
Soya texturizada a la Vizcaína
1 godz. 10 min
Tinga de col
35 min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Tinga de setas
25 min
Chiles rellenos de soya
45 min
Tamales rancheros veganos
1h
Tlacoyitos de haba
1h 40min
Enchiladas poblanas veganas
40 min
Tamales de Frijol
3h