Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de almendras peladas
- 50 g de aceite
- 150 g de pimiento verde, desvenado, en trozos
- 250 g de cebolla, en trozos
- 3 dientes de ajo
- 1000 g de bistec de res, cortado en tiras
- ½ cucharadita de sal
- 80 g de salsa de soya
- 100 g de vino blanco
- 300 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1260 kJ / 300 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Pollo al cilantro
35min
Pollo con salsa cremosa de verduras
50min
Cerdo entomatado
50min
Pollo en adobo con puré de plátano
1 Std. 15 Min
Pescado y papas en salsa de jitomate
50min
Lomo de cerdo en salsa de jitomate con albahaca y Arroz al limón
1h
Salpicón de res
40min
Adobo con carne
50min
Pescado a la veracruzana
30min