![Res con almendras Res con almendras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/10DAE960-4300-44DF-B3D4-4359A48705BB/Derivates/77F52A52-01F8-48FF-9566-9DC1454B93A6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de almendras peladas
- 50 g de aceite
- 150 g de pimiento verde, desvenado, en trozos
- 250 g de cebolla, en trozos
- 3 dientes de ajo
- 1000 g de bistec de res, cortado en tiras
- ½ cucharadita de sal
- 80 g de salsa de soya
- 100 g de vino blanco
- 300 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1260 kJ / 300 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con salsa cremosa de verduras
50min
Pechugas rellenas con salsa de almendras
45min
Pajaritos de pollo
30min
Pastel de carne relleno y arroz a la espinaca
45min
Adobo con carne
50min
Filete de res con salsa de jamaica
50min
Pechugas rellenas en salsa de champiñones
1h
Pollo al cilantro
35min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Pastel de carne
50min
Pechugas a la reina
35min